Introduction to Dan and Phil

Алтернативно заглавие: Guide on how to ruin your life

(прекалявам вече с тези алтернативни заглавия)

От средата на миналата година не мога да спра да гледам клиповете на Дан и Фил и дълго време се въздържах да напиша тази публикация, понеже си мислех, че е достатъчно досадно да говоря на всички за тях в истинския живот, за да го правя и тук. Но наскоро получих просветлението, че това си е моят сайт и мога да пиша за каквото си искам в него, затова без повече разяснения  ето я историята на моята мания, за която искам да разкажа от повече от пет месеца.

За първи път разбрах за Дан и Фил през юни 2015, когато бях обсебена от Конър Франта (не че още не съм), след като изгледах това видео:

Не помня какви точно бяха първите ми впечатления за тях. Най-вероятно съм си казала „леле, колко са високи“ и натиснала следващия клип. Знаех, че двамата са много обичани и че имат огромна аудитория (това е като common knowledge за повечето хора, прекарващи половината си свободно време в YouTube), но поради някаква причина нямах интерес да стана част от нея и затова игнорирах всички техни видеа, изникнали в предложенията ми.

Всичко се започна с roast yourself предизвикателството, по което се обсебих. Съвсем случайно попаднах на това на Дан и още след първото изслушване бях сигурна, че ми е любимото от всички чути досега. Скоро знаех текста наизуст и си казах – защо все пак не изгледам няколко видеа? И ето така паднах в дупката, от която излизане няма (доказателството – шест месеца по-късно интересът ми още не е стихнал).

Има много неща, които обичам да правя, и това да давам препоръки е едно от тях. Ето че най-накрая дойде и моментът, в който пиша за любимите си YouTuber-и тук. Реших да ги представя, като разкажа по малко за тях, за съдържанието, което създават, и като покажа някои от моите любими техни клипове.

Характерното за канала на Дан е това, че той е много откровен с публиката си и държи много на връзката си с нея. Често прави клипове, в които изразява мнението си по сериозни и не толкова сериозни въпроси, има поредица Internet Support Group, в която чете писма от зрителите си и им помага да се справят с техни проблеми. Друга серия, която не е за пропускане, е Reasons why Dan’s a fail, в която много хора биха могли да открият една или друга от своите черти. Едни от любимите ми клипове на Дан несъмнено са тези, защото съм съгласна с него по абсолютно всички споменати въпроси и защото съм ги гледала десетки пъти и още не са ми омръзнали.

Фил е един от най-креативните YouTuber-и и макар и да няма толкова много абонати, колкото другите, всички те му се възхищават и черпят идеи от него. В неговия канал повечето клипове приличат на влогове и не са чак толкова предварително обмисляни, което създава усещането за по-голяма близост между него и аудиторията му. Две поредици, с които каналът му е разпознаван сред YouTube общността, са Reasons why I was a weird kid и Things I thought were true that were actually not true. Разбира се, нека не забравям и трилогията A sleepless night with Phil, която ни позволява да вникнем в главата му и да преживеем няколко от сутрешните часове с него.

Най-интересни обаче винаги са ми били общите им клипове (които напоследък са повече от индивидуалните, ако трябва да бъда честна). Дан и Фил живеят заедно от над пет години, затова често правят видеа един с друг и дори си имат и общ гейминг канал. Най-характерните не само за каналите им, но и за приятелството им клипове са тези от поредицата Phil is not on fire, в която двамата отговарят на въпроси, зададени от фенове, но по малко по-нестандартен начин и с по-интересна обработка. Гледането на тази серия е дотолкова пристрастяващо, че знам отделни части (ако не целите видеа) наизуст.

Клипове, които препоръчвам от все сърце, са Pastel/Punk edits in real life, в чието приготовление са вложени много средства и време и чието изпълнение Дан и Фил малко или много объркват накрая (но все пак крайният резултат е уникален).

Нито един от A day in the life клиповете не е за пропускане, защото те пренася поне за малко при тях и чувството е все едно third wheel-ваш на твои добри приятели, които са по-близки едни с други, отколкото са с теб. (Но сериозно – влоговете на Дан и Фил са много по-забавни, отколкото тези на други YouTuber-и).

Нека не забравям да разкажа малко по-подробно за гейминг канала – в него Дан и Фил играят на игри, които харесват, или на такива, предложени от публиката им. Ако трябва да бъда честна, коментарите им често са ми много по-интересни отколкото самия gameplay, но има някои поредици като The Sims и Undertale, чиито истории винаги успяват да ме заинтригуват. (Ако влезете в канала и разгледате всичките thumbnail-ове, от които трябваше да избирам при подбора на видеа за поста, ще оцените сравнително нормалния на клипа отдолу).

Последно, но не на последно място – предаванията на живо! Тези на Дан са почти винаги съсредоточени около сериозни теми за живота, но и изпълнени със самоироничен хумор и забавни разкази за неловки случки от ежедневието му. Нека не пропускам и разговорите за новите филми и песни, с които се е запознал, които понякога продължават половината от времето.

За разлика от тези на Дан, предаванията на Фил са винаги отпускащи. В тях той не говори на прекалено сериозни теми, затова мога да им разчитам, когато съм в лошо настроение и не искам да занимавам съзнанието си с дълбоки размисли за смисъла на живота. Нещата, които обсъжда, са наистина разнообразни и имам чувството, че може да направи дори най-обикновената случка интересно звучаща.

Мисля да спра дотук с това представяне на Дан и Фил и каналите им, което се превърна в един от най-дългите ми постове някога. Има много неща, за които първоначално смятах да говоря надълго и нашироко, но в последствие се отказах – за книгите, за двата филма, за радио шоуто, за страничните канали и за различните колаборации с други YouTuber-и. Ако съм успяла поне малко да запаля интереса на някои от вас, то ще научите повече за това и сами. Много се радвам, че най-накрая написах тази публикация и се надявам четенето ѝ да ви е оставило с приятни емоции, както писането ѝ мен. А в случай, че провали живота ви и също като мен развиете нездравословна мания по клиповете на Дан и Фил – искрено съжалявам.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s