Introduction to „Fall Out Boy“

Отдавна ми дойде идеята да посветя отделен пост на една от любимите ми групи – именно „Fall Out Boy“. Манията ми по бандата започна още есента на 2014, когато за първи път чух една от нейните известни песни – „My Songs Know What You Did In The Dark“. Първите няколко седмици превъртах всички хитове, но след като те ми омръзнаха, реших да се запозная с останалата част от дискографията на групата.

FOB!!!3
От ляво на дясно – Джо Троман, Пийт Уентз, Патрик Стъмп, Анди Хърли.

Обща информация:

„Fall Out Boy“ е банда, често определяна от феновете си като поп-пънк или emo. Създадена е през 2001 година в едно от предградията на Чикаго. От 2003 насам групата е съставена от Патрик Стъмп (вокали и китара), Пийт Уентз (бас), Джо Троман (китара) и Анди Хърли (барабани). „Fall Out Boy“ се радва на голям успех през следващите няколко години до 2009. Тогава групата се разделя, но през 2013 се завръща на музикалната сцена с нов албум с малко по-различно звучене.

Няма да се обяснявам повече, защото целта на този пост не е да преразкажа прочетеното в Wikipedia, а да представя групата и да обясня защо си заслужава човек да се запознае с нея. Който желае да прочете повече, може да кликне тук.

Песни, които всеки нов фен да чуе най-напред:

„Fall Out Boy“ имат някои големи хитове, на които дори хората, незапознати с жанра, са попадали. „Centuries“ и „Irresistible“ са песни, превъртани стотици пъти не само по чуждестранните, но и по българските радиа и музикални канали.

Творчеството на бандата е наистина разнообразно не само откъм звучене, но и откъм темите, за които се пее. Аз започнах да навлизам в групата, слушайки първо най-новите албуми, и мисля, че постъпих правилно, подхождайки по този начин. Смятам, че музиката, излязла след 2013, е като цяло доста по-подходяща за масовата публика.

Отдолу ще изредя някои от любимите си песни от „American Beauty/American Psycho“ (2015) и „Save Rock and Roll“ (2013), заедно с някой важен за мен цитат от тях:

„Keep making trouble ’till you find what you love“

„I’m still comparing your past to my future.
It might be your wound but they’re my sutures“

„I’m either gone in an instant
or here ’til the bitter end,
I, I never know“

„I’m the lonelier version of you
I just don’t know where it went wrong“

Нещо, което обожавам, стане ли въпрос за „Save Rock And Roll“, е това, че по всяка песен от албума има клип. Обединени, единадесетте видеа разказват история с интригуващо послание. Който желае да изгледа късометражния филм, може да го потърси под заглавието „The Youngblood Chronicles“. Предупреждавам обаче, че в него има сцени на отвличане и насилие, които не са подходящи за всички зрители.

Песни, които никой нов фен не бива да пропуска:

Следните парчета засягат по-сериозни теми и са от по-старите на групата. Звученето им по-тежко, тъй като в новото творчество на „Fall Out Boy“ поп-елементите са по-често срещани. Старах се да се огранича с по две песни от албум, но ми се искаше да изредя много, много повече.

Folie à Deux:

„Hell or glory
I don’t want anything in between“

„I wanna scream ‘I love you’ from the top of my lungs
but I’m afraid that someone else will hear me“

Infinity on High:

„And I knew that the lights of the city were too heavy for me
Though I carried karats for everyone to see“

„The truth hurts worse than anything I could bring myself to do to you“

From Under The Cork Tree:

„It was never about the songs, it was competition.
Make the biggest scene, make the biggest…“

„The only thing worse than not knowing
is you thinking that I don’t know“

Take This To Your Grave:

„But there’s a light on in Chicago
and I know I should be home“

„So now you’re waiting up for him…
You’re wasting time every time“


Надявам се със следния пост да съм успяла да запаля интереса на читателите си към „Fall Out Boy“. Това ми е най-любимата група на всички времена и искам да споделя със света колко много значи тя за мен. Мисля, че всеки може да намери нещо, което е сякаш написано за него самия, вниквайки в текстовете на песните. А дори и човек да си няма понятие от пънк-поп – бандата може да му помогне много с навлизането в жанра (както направи при мен).

Ако някой също слуша „Fall Out Boy“, може да напише в коментарите заглавията на любимите си песни :)

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s