BookTube-A-Thon 2016 TBR

Неведнъж съм споделяла мнението си за маратоните – смятам, че са забавни, но и една идея изтощаващи. Въпреки това не планирам да пропускам участието си в BookTube-A-Thon-а нито тази година, нито занапред. Намирам сегашните предизвикателства за по-интересни от миналогодишните и нямам търпение да разбера дали ще мога да ги изпълня всичките. Който иска да научи малко повече за маратона, може да посети Youtube канала и Twitter-а  на събитието.

Processed with VSCO with a6 preset

През периода 18. – 24. юли трябва да прочетеш…

1. Книга с жълто на корицата.

2. Книга само след залез слънце.

3. Книга, която си открил през BookTube.

4. Книга от любимия ти автор.

5. Книга, която е по-стара от теб.

6. Книга с филмова адаптация (която след това да изгледаш).

7. Общо седем книги.

За първата категория избрах „Огненият престол“ от Рик Риърдън. Започнах да чета историята преди два дни, но все още не съм стигнала доникъде заради дължината ѝ – ако я включа в маратона, ще се мотивирам да я завърша по-бързо и най-накрая (след близо две години от прочита на първата част) ще разбера как продължава поредицата.

Втората и петата точка ще покрия с „Електра“ на Еврипид и „Антигона“ от Софокъл. Трагедиите са части от задължителната литература за 9. клас и мисля, че ще бъде полезно да ги включа към TBR-а си.

За третото предизвикателство се спрях на „Градът на гладните“ от Рансъм Ригс. Сметнах, че книгата е подходяща за събитието, защото макар и да е обемиста, съдържа много интересни фотографии и илюстрации, които биха направили четенето по-лесно.

За четвъртата категория избрах „Скритият оракул“ отново на Рик Риърдън, един от любимите ми писатели. Няма да лъжа – произведенията му, свързани с египетската и скандинавката митология, просто не ми носят същата наслада като тези, посветени на старогръцката. Затова нямам търпение да узная повече за приключенията на младия Аполон и още отсега усещам, че книгата ще ми хареса много!

Точка номер шест ще покрия с „Домът за чудати деца на Мис Перигрин“ от Рансъм Ригс. Филмът излиза чак на 30. септември, но не открих на рафтовете си други книги, по които (предстои) да има филмова адаптация.

За седмото предизвикателство се спрях на „Сияние на жена“ от Ромен Гари. Четивото е кратко, затова реших да го добавя към списъка си. Надявам се да не остана разочарована.

А вие ще участвате ли в BookTube-A-Thon-а? Ще се радвам да споделите в коментарите вашия TBR-списък :)

Advertisements

2 thoughts on “BookTube-A-Thon 2016 TBR

  1. Избрала си страхотни книги ! Особено щом става дума за книгите на Рик Риърдън ^^ Пожелавам ти успех и се надявам да завършиш този книжен маратон ❤

    Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s