Book Buddy-A-Thon Wrap Up

This slideshow requires JavaScript.

Три от пет книги. Така мога да обобщя накратко как се представих на изминалия маратон. Доволна ли съм от себе си? Ако трябва да съм честна, много. Седмицата ми беше натоварена и някъде към средата ѝ започнах да се чудя дали ще успея да прочета дори и втората започната книга. Но в последните два дни, мотивирана от наближаващия краен срок, довърших втората и прочетох и третата книга.

Най-напред се захванах с „Короната“ на Кийра Кас – няма как да отрека, че това е най-прекрасният възможен финал на завладяваща поредица като „Изборът“. В едва 256 страници авторката успява да разгърне потенциала на героинята си Идлин, която много читатели не харесаха при представянето ѝ в предишната част. Бъдещата кралица се изправя пред много важни решения, които ѝ помагат да стане по-мъдра, по-чувствителна и по-добра като лидер.

След „Короната“ прочетох „Естествен роман“ на Георги Господинов – изненадващо, но въпреки кратката си дължина от 150 страници той ми отне най-много време. Може би защото трябваше да се задълбоча повече в историите, за да ги разбера истински. Най-накрая се убедих сама защо книгата е толкова харесвана, и смятам, че никой не бива да пропуска възможността да се запознае с нея.

Завърших маратона с „Връзка“ от Рейнбоу Роуъл. Не очаквах, че романът ще ми допадне повече от другите книги на авторката – може би е така, защото е предназначен за по-възрастна аудитория. Героите на Роуъл отново са най-интригуващата част от историята ѝ – толкова са земни и реални, че всеки може да открие някоя своя черта в тях.

Макар и да не успях да прочета останалите две книги в TBR- а си, смятам, че се представих добре. През тази седмица (7 – 13 май) постигнах две неща: първо, най-накрая се отървах от reading slump-а, в който се намирах. И второ – научих се да разпределям задачите си по-добре, за да мога винаги да имам време за четене.

Непременно ще взема участие в други предстоящи маратони!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s