Fasching 2016: All In

Фашинг. Събитието, което те държи в очакване седмици наред и ти носи някаква нотка на тъга, след като отмине. Или може би е било така само за мен – осмокласничката, която за първи път присъстваше на нещо подобно.

За тези, които не знаят – Фашингът се провежда ежегодно в зала 3 на НДК и се организира изцяло от единадесетокласниците на 91. НЕГ. Всяка година има различна тема, от която зависи и дрескодът. Едно от най-интересните неща около събитието са номинациите – има около 20-на различни категории и победителят във всяка се определя чрез гласуване.

Но какво всъщност се случи на 31. март? В този пост ще се опитам накратко да разкажа какво стана на тазгодишното издание на събитието. Рядко пиша репортажни публикации, затова не знам колко добре ще успея да предам всичките емоции, които изпитах не само аз, но и съучениците ми. Подобно на публикацията ми по повод матурите след 7. клас, ще проследя случките по часове и локации:

18:30 часа, пред НДК:

Пред Националния дворец на културата съм и търся приятелите си. Нямам никаква идея какво да очаквам от събитието, затова се чувствам необикновено нетърпелива. Скоро виждам групичката на класа ми и се присъединявам към нея – всички са облечени официално, а някои си имат специални костюми, свързани с Лас Вегас и атмосферата му. Няма как да скрия усмивката си, защото усещам, че както и да протекат нещата, вечерта ще е незабравима. Преди да влезем в НДК си правим и няколко снимки за спомен:

12941133_1039657406091960_1510514433_o

19:00 в зала 3 на НДК:

Вече сме заели местата си и очакваме програмата да започне. Събитието откриват водещи от 11. клас, приветствайки с „добре дошли“ всички присъстващи и канейки рапъра Wosh MC след това. В началото всички сме леко объркани и не знаем да стоим ли, да танцуваме ли, но след малко изоставяме задръжките си и ставаме от местата си, за да се забавляваме.

След няколко песни започват да обявяват победителите в различните номинации и всички крещим, когато казват, че Виктор от класа ни е заекът на годината. За да отпразнуваме, отиваме до фотопункта, където Деница Михалева ни прави тази снимка:

12670893_974827209278648_3073290994727748296_n

20:00 – 21:30:

След като един час минава, вече едва ли има седнали – някои се разхождат из залата, други танцуват, трети просто си говорят. Пред двата фотопункта има опашки от чакащи да се снимат компании. Клиповете на номинациите вървят на големите екрани от двете страни на сцената, а повечето присъстващи ги гледат и си припомнят номинираните.

Между обявяването на отделните победители има няколко изпълнения. На нашата компания несъмнено най-много се харесва Hotline Bling и Uptown Funk в изпълнение на Георги Динев – по време на изявата всички танцуваме в стила на Дрейк и пеем с целия си глас.

22:00 часа:

Вечерта завършва с излизането на групата „Остава“ на сцената, но нямам възможността да присъствам до края на изпълнението ѝ. Още с напускането си на зала 3 на НДК ме обхваща онова чувство на тъга, което описах малко по-горе. Слизайки към първия етаж, изреждам в главата си всички ключови моменти от вечерта под съпровода на Лили Иванова, чийто глас се чува навсякъде из сградата (освен на Фашинга, хаха).

Много се забавлявах на 31. март и с нетърпение ще чакам и следващия Фашинг! Ако и вие сте присъствали, можете да коментирате с какви впечатления ви е оставило събитието и вас :)

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s