BookTube-A-Thon 2015 TBR

След известно колебание реших тази година да се включа в маратона по четене на книги BookTube-A-Thon. Събитието се организира в YouTube, но всеки читател е свободен да участва – независимо дали има канал или не. Целта е, забавлявайки се, да прочетеш колкото се може повече книги. Маратонът продължава една седмица – от 3-ти до 9-ти август. За всеки от седемте дни има по едно предизвикателство, което трябва да покриеш с книга по свой избор. За повече информация – BookTube-A-Thon в YouTube.

Предизвикателствата тази година са…

1. Да прочетеш книга със синьо на корицата
2. Да прочетеш книга от автор, който има същата първа буква на фамилията като твоята
3. Да прочетеш нечия любима книга
4. Да прочетеш последната книга, с която се сдоби
5. Да прочетеш книга без да я оставяш
6. Да прочетеш книга, която много си искал да прочетеш
7. Да прочетеш общо седем книги
А ето ги и книгите, които аз избрах: 

Първата точка от списъка ще покрия с книгата на Кийра Кас – „Изборът“. Много хора са ми я препоръчвали, затова реших, че е крайно време да се запозная с нея.

За второто предизвикателство избрах „Стихотворения 1904“ на Пейо Яворов – един от любимите ми родни поети. От друга страна стихосбирката е наистина кратичка, затова сметнах, че е подходяща за маратона.

Третата точка ще покрия с книгата „Седморката на Злото“ от Дерек Ланди. Историята е от света на Скълдъгъри Плезънт, любимия на интернет приятелката ми Ема.

Последната книга, с която се сдобих, е „Създадена от дим и кост“ на Лейни Тейлър. Ако трябва да бъда честна, притежавам я от вече почти два месеца, но по-новите от нея отдавна съм прочела.

За петата точка се спрях на „Малкият Никола тръгва пак на училище“ от Госини и Семпе. Историите за Никола са винаги забавни и лесни за прочитане. Книгите също не са много дълги, което ме кара да мисля, че са доста подходящи за точката.

Шестото предизвикателство ще покрия с „Destroy me“ на Тахере Мафи. Тъй като не се сетих за друга книга, с която толкова много да искам да се запозная в момента, прекъснах четенето на новелата някъде по средата и реших да изчакам маратона, за да я започна отначало и довърша.

За седмата и последна точка избрах „Крадецът на праскови“ на Емилиян Станев. Трябва да я прочета за училище, но нямам стимул да я започна – включвайки я в списъка за маратона, се надявам да я завърша.

Както и други book-блогъри, и аз сметнах общия брой страници, които трябва да прочета – точно 1330. Не смятам, че е непосилно – даже съм доста нахъсана :) Все едно да прочета две от книгите за Хари Потър за седмица – което съм и правила.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s