Теория на мечтите

1394725089_DSC_0283_SS

Всички си имаме мечти. Някои от нас са смели и затова амбициите им са големи. Други са по-консервативни и мислят само в границите на  възможностите си. Но важното е, че всеки от нас мечтае, малко или много.

Има и трета група хора – тези, които са убедени, че човешките амбиции са загуба на време, защото вероятността да станат реалност е минимална. Този тип персони вижда света сив, защото не иска да го зърне в други цветове. Той слага преграда между себе си и въображението, смятайки, че така прави добро не само на своята лична особа, но и на заобикалящите го хора. Мисли си, че е по-полезно да свърши нещо друго във времето си за мечти.

Но тези хора не знаят колко дълбоко се лъжат – най-великите открития на човечеството са тясно или широко свързани с постигането на поставени цели. Най-големите човешки успехи са дело не на скучните и ограничени откъм въображение персони, а на хората, изпълнени с мечти, идеи и дори детска наивност.

Макар че тези особи, които не мечтаят, смятат фантазирането за губене на време, то е точно обратното – е, наистина мечтаейки миговете текат по-бързо, но те в никакъв случай не са пропилени напразно – по-скоро времето в НЕ!мечтане е наистина изгубено.

И със сигурност може да се заяви, че часовете минават с пъти по-бавно за онези, които ги прекарват твърде вглъбени в проблемите си; много малко от тях всъщност знаят как да подобрят ежедневието си… а отговорът е толкова лесен!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s