Кръвта на Олимп

 10277343_10152356705045380_4110977179292753661_n

Чакането свърши и „Кръвта на Олип“ е вече по книжарниците!

Прочетох книгата веднага щом можах и искам да си призная, че това едно от най-хубавите произведения на Рик Риърдън – книга, която ту те кара да се смееш, ту да плачеш; която не можеш да пуснеш дори и за минутка и която ще остави едни от най-хубавите литературни спомени в живота ти.

Емоциите, които изпитах, четейки я, варираха от щастие (защото най-накрая беше в ръцете ми) до тъга (защото може би е последната книга, свързана с най-обичаните герои на Рик – именно героите на Олимп)

В тази история Пърси, Анабет, Пайпър, Джейсън, Лио, Хейзъл и Франк имат само около две седмици, за да стигнат до древната Атина и да попречат на Гея да се събуди и да унищожи света, какъвто го познават. Ако се провалят, героите ще доведат не само до своя, но и до края на всичко, което олимпийците са градили през всичките тези хилядолетия.

Но ако успеят, седмината ще осигурят не само спокоен живот на следващите поколения полубогове и разцвет на западната цивилизация, но и собственото си щастие.

Рисковете обаче са безброй – на всяка втора крачка дебнат врагове и не се знае кой ти е приятел и кой – не.

И това не е единствената пречка – боговете страдат от раздвоение на личността, твърде погълнати от собствените си проблеми, за да забележат тези на децата си и да им помогнат – което ги прави безполезни в тази война.

За да съдействат на избраните (макар и с нежелание), Нико и Рейна, с подкрепата на тренер Хедж, трябва да занесат статуята Атина Партенос до лагера на нечистокръвните и по този начин да обединят римляни и гърци. Но не всички одобряват идеята им – Гея е изпратила специален ловец след двамата  герои, а Октавиан набира все повече сили за нападение над Лонг Айлънд.

Докато шестима от екипажа на Арго II нямат идея как да приспят богинята Майка отново и да убият гигантите, Лио има план, който макар и опасен, е единственият възможен начин за победа. Но този план ще изисква нечия саможертва.

Дали героите ще успеят да завършат подвига си?

Дали всички ще се завърнат живи и здрави по лагерите си?

Или няма да успеят и ще бъдат принесени в жертва, за да събудят Гея?

Ще разберете отговорите на тези въпроси веднага, след като прочетете „Кръвта на Олимп“!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s