„Кръвта на Олимп“ – предположения

Всички фенове на „Героите на Олимп“ знаят, че на 13ти октомври тази година излиза и последната книга от поредицата. Много фенове се изказаха на тази тема и няма да пропусна да го направя и аз…

10277343_10152356705045380_4110977179292753661_n

Още с корицата се започват и първите въпроси: „Само трима от седмината са на корицата, означава ли това, че другите ще загинат?“, „Защо героите от корицата са само от Лагер Юпитер?“ и много други. Признавам, че докато разглеждам картината се чувствам, все едно разглеждам книжка „Къде е Уалдо?“, но според мен това не значи, че другите са мъртви. Първо, защото Рик Риърдън никога, ама НИКОГА няма да убие главните си герои. Второ, защото не знам колко хора са го забелязали, но на кориците му никога няма повече от трима герои – да кажем, „Знакът на Атина“ – там са показани само Пърси и Джейсън, но умряха ли? Не. Затова смятам, че няма повод за вайкане.

Много читатели дават напълно логични предположения какво би могло да се случи в поредицата и някои от тях наистина се оказват верни. Честно казано прочела съм много и половината от тях бяха толкова странни, че си помислих как може човек да се е сетил за това. Смятам да анализирам най-честите „предсказания“ и да обясня мнението си. Защото за да твърдиш нещо, ти трябва да имаш доказателства.

1. Екипажът на Арго II ще отпътува за Пилос. – ВЯРНО – на страница 498 от „Домът на Хадес“ дух казва на Франк, че ще го чака в Пилос, което прави това предположение логично и доста вероятно да се случи.

2. От туитъра на Рик Риърдън става ясно, че Нико и Рейна ще имат собствена гледна точка в романа. Това кара много от почитателите на поредицата да си мислят, че те двамата ще се влюбят. Много ми се иска да стане така, но не смятам, че Нико ще преодолее толкова лесно предишното си увлечение, за да се влюби буквално след няколко дни. Може би ако двамата се опознаят добре, ще започнат постепенно да се влюбват, забравяйки предишните хора, които са харесвали – Джейсън и Пърси. Но също така и смятам, че ще бъде странно ако се влюбят – Рейна е на 16, а Нико на 13 (ако пренебрегнем факта, че е изкарал половин век в хотел Лотус), но нали хората казват, че любовта няма възраст? Може би, ако предположението наистина е вярно авторът да се е опитал да изтъкне точно това…

3. Лио ще се събере с Калипсо. ТОВА НЯМА КАК ДА НЕ СТАНЕ – според мен това предсказание ще се сбъдне на 100%, защото Рик Риърън няма как да остави най-готиния си герой самотен. Смятам, че или Лио ще отиде при нея на острова отново, чрез благословията на боговете, или те ще му я дадат, но ми се иска първото да се случи, защото все пак нали Лио се закле да се върне за нея? То тогава той няма да се е ВЪРНАЛ, а тя ще му бъде ВЪРНАТА, което нарушава клетвата. А неизпълнените клетви в реката Стикс са смъртоносни.

4. Пърси и Анабет ще бъдат пленени. Тук съм 50 на 50. Възможно е, да, но Пърси и Анабет са най-силни измежду седмината и те няма да се дадат лесно. Освен ако не стане като в „Знакът на Атина“ и Анабет е застрашена. Пърси няма да я изостави. Двамата са лесни за манипулиране.

5. Пърси ще направи нещо героично, за да спаси Анабет. Това присъства в абсолютно всяка от книгите на писателя и няма как да не се случи.

6. Пърси ще се изправи срещу Гея. Според мен няма да е така. Според мен героят, който ще се изправи срещу Гея, трябва да е Лио. Защо точно пък Лио, ще се пита всеки четящ това, та той има най-слабите бойни умения измежду седмината. Вярно е. Лио е гений на машините, но кръгла нула в боя с оръжия. Но според мен той трябва да победи богинята Земя. Все пак тя е сторила най-много злини на него. Тя е убила майка му, тя му нашепва да се откаже от подвига и да отиде на нейна страна. Тя му е набила идеята, че е седмото колело. Лио ще трябва да се докаже. Ще трябва да покаже, че не е безполезен в битките. Той ще трябва да покаже на приятелите си кой е всъщност.

7. Много хора смятат, че например Хейзъл ще се бие с гиганта, създаден, за да убие Плутон, редом със самия Плутон. Неееееее. Това е прекалено предсказуемо и банално. Не е в стила на Рик.

8. Пърси ще разбере тайната на Нико. Тука няма спор. Това трябва да се случи.

9. Гея иска Лио на своята страна, затова ще използва майка му като примамка. Вероятно е. Наистина.

10. Нещо ще стане с парчето дърво на Франк. Хмммм…. и това е възможно, дано само не изгори цялото.

11. Никой от героите няма да умре. Наистина не е в стила на Рик, но… нали през „Последният олимпиец“ Силена и Бекендорф умряха… Ще има кръв. Нали все пак книгата се казва „Кръвта на Олимп“, все ще се пролее малко. Моето мнение е, че ще загине някой от второстепенните герои.

12. Ще видим стари персонажи. Определено. Нали все пак Нико, Рейна и тенер Хедж потеглиха на подвиг към лагера на нечистокръвните, няма как да не се засечем със стари приятели като Клариса, Гроувър, братята Стол… Но също така и ще се засечем с Октавиан. *зловеща музика*

13. Ще има нещо като: „20 години по-късно“. Не. Не. Нееееееееееее. Не искам и не смятам, че ще има. В книгите за Хари Потър имаше такова и да си призная – съвсем ми развали насладата от четенето. Беше толкова …. тъпо. Не искам да има такова, ще провали цялата поредица. Банално е като ти представят героите 20 години по-късно, застаряващи, с бели коси и 5 деца. Виждаш ги в… не героичната им светлина. Единствената ми надежда е, че Рик Риърдън е мъж, за разлика от Джоан Роулинг. Мъжете не си падат по такива неща.

Advertisements

6 thoughts on “„Кръвта на Олимп“ – предположения

 1. Thalia

  Някъде четох, че Хейзъл умира, но не знам… Надявам се никой да не умре, но… съжалявам, че го казвам, но през тези четири книги от поредицата навсякъде пише, че героите поемат голям риск, на косъм да умрат, та как не са умрели, паника и чудо, крайно време е вече да стане нещо по-сериозно.. Не се сърдете, книгите са супер, но наистина мисля, че е време за по-сериозни неща, въпреки че ще ми стане гадно ако някой умре :(

  Like

  1. Талия, и аз чух подобни слухове, но смятам, че отборът няма да се справи без Хейзъл. Друг е въпросът, че за да се пробуди, на Гея й трябва кръвта на двама герои. Много се притеснявам да не би двама от героите да загинат и другите да победят Гея. Но все пак, надеждата умира последна :) Ще дочакаме да разберем и ако богът на фентъзито Рик Риърдън се е смилил над нас никой няма да умре :)

   Like

 2. Анабет Джаксън

  Въпреки че искам Анабет и Пърси да оцелеят, знам, че е по-добре Лио и някои от второстепенните герои да останат живи, защото все пак истински герои са тези, които ще направят всичко, дори да посрещнат смъртта, за да спасят света. Надявам се все пак, че Лио, Нико и Калипсо ще оживеят, а иначе стискам палци за Анабет Чейс и Пърси Джаксън!!!

  Like

  1. И аз се надявам всички да оцелеят и споделям емоциите ти, Анабет Джаксън ;)
   And cheer up – остават 7 дни до книгата, така че скоро ще разберем.

   Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s