Хари Потър

Отдавна не съм писала в блога, най-вече относно книги, които са една от главните му теми :) Затова реших да споделя впечатленията си от последната поредица, която прочетох – Хари Потър книгите.

harry_potter_wallpaper_by_azkaban_dementor-1024x640

Макар и доста дебелички (което разбрах, като ги видях на рафта в книжарницата – абсолютно всички ги прочетох на Kindle-а), книгите са доста увлекателни и интересни и се четат на един дъх.

Няма да правя резюме на всички, както по принцип подхождам, тъй като книгите са цели седем, пък и с пет реда няма да мога да разкажа за преплетените отношения, случки и чувства на героите.

Впечатлена съм от начина, по който Дж. К. Роулинг е изпълнила редовете с приключения, приятелство и най-вече – любов. Обичам книгите с послания, а тези определено бяха такива.

Докато четях всички тези интересни истории разбрах  много неща, но най-важното от тях беше, че любовта и добротата винаги ще побеждават над злото и смъртта.

Хари, Рон и Хърмаяни се впускат в много приключения, които преодоляват заедно. Приятелството може би е едно от най-важните неща, които авторката иска да предаде като послание чрез книгите си – тримата побеждават злото, като остават заедно, верни един на друг и не се предават.

Другото важно нещо е любовта – в книгите директорът на Хари му казва, че неговият враг, Волдемор, не може да го победи, тъй като той никога не е познавал любовта, която Хари получава от приятелите си.

Много от познатите на Хари са починали в опит да го предпазят, както се случва и с родителите му, което правеше книгите  тъжни на моменти – но накрая момчето успява да победи и разбира, че смъртта им не е била напразна.

Препоръчвам на всеки, който има възможност да ги прочете – няма да спре до края и ще остане доволен  – както се случи и с мен. Даже ми беше малко тъжно, че авторката не е измислила продължение – това определено щеше да бъде супер!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s