Изчезналият Герой

„Изчезналият герой“ е история за трима приятели, Джейсън, Пайпър и Лио, които разбират, че не са обикновени деца.

izcheznaliyat-geroi-206x300

Една сутрин Джейсън се събужда в автобус, хванат за ръката на непозната и без особени спомени кой е, откъде идва и какво търси. Единствената му мисъл е, че мястото му не е тук. Лио и най-вече Пайпър не могат да повярват, че той не си ги спомня – нали бяха най-добри приятели? Автобусът пълен с ученици пътува към Гранд каньона. Когато странна буря отприщва венти към Джейсън и „приятелите“ му и изправя Лио и Пайпър пред смъртна опасност, техният учител по физическо се оказва сатир, а и момчето без спомени разбира, че може да призовава мълнии и да контролира ветровете.  Когато бурята притихва мистериозна колесница теглена от пегаси се приземява при тях и ги отвежда в лагера на нечистокръвните. Там Лио разбира, че е син на Хефест, гръцкият бог на огъня и ковачеството, Пайпър – дъщеря на Афродита, гръцката богиня на любовта и красотата, а Джейсън – дете на Юпитер, римския бог на небето и владетел на всички останали богове. Лио и Пайпър осъзнават, че приятелството им с Джейсън е трик на мъглата. Старо пророчество обединява тримата срещу гигантите и Гея, за да спасят бащата на Пайпър и богинята Хера, които биват пленени…

Авторът на Историята е Рик Риърдън, чудесен писател на фентъзи романи. Той е бил учител по антична история, но се е отдал на писателството. Началото на книгите от поредиците „Пърси Джаксън и боговете на Олимп“ и „Героите на Олимп“ се дължи  на синът му, който го помолил да му разказва старогръцки легенди и митове. Когато Риърдън му разказал всички, които знаел, детето го помолило да си измисли свои. Така по-късно, синът му казал: „Защо не издадеш книга?“. Рик изпълнил молбата.  Днес книгите му се четат от милиони деца по света и дори следващия месец излиза филм под заглавието „Пърси Джаксън: Морето на чудовищата“.

Книгата е много увлекателна. Макар и да има приблизително 600 страници, аз я прочетох за отрицателното време от 5 дни, изненадвайки себе си и способностите си. В нея има любов, приятелство, омраза, приключенски дух и напрежение, които трудно ще ти позволят да откъснеш поглед и за миг.

Определено вече ми е любимата книга и ще потърся и другите части за да видя продължението на оплетената и объркана история.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s