Теория за популярността

tumblr_m56zbiVNHE1qj85g2o1_500

Що е то популярност?

Много хора директно биха ми отговорили: Популярност – това е да имаш много приятели, всичките ти дрехи да са последна мода, да притежаваш поне едно от изброените – iPhone, HTC, iPad & etc., постоянно да качваш свои снимки в социалните мрежи, на които устата да ти е разкривена в някаква неестествена физиономия, да имаш поне 100 харесвания на новата си профилна снимка, да си отличник и пр.

Но аз смятам, че всички, които си мислят така грешат. Защо ли?

Защото е по-хубаво да имаш малко, но верни приятели, които винаги ще са до теб, отколкото много, но такива, които винаги ще те изоставят, когато имаш нужда от тях.

Защото няма значение дали дрехите и обувките ти са от последния моден каталог на ZARA, или са купени от кварталното магазинче, стига да са подбрани и съчетани с вкус.

Защото единственото, което те прави известен при притежаването на модерен телефон или таблет е, че всички непрестанно ти го изтръгват от ръцете, за да играят на Subway Surfers.

Защото това, че правиш популярното duck face на снимките, които качваш изобщо не те прави хубав – по-добре да се усмихваш, отколкото да пращаш целувки.

Защото може да имаш 10 харесвания на новата си профилна снимка, но да знаеш, че те са от най-близките ти приятели, вместо 100 от непознати хора.

Популярността се гради върху това какво добро си направил на другите хора и обществото, как се държиш с тях и дали те може да ти имат доверие. Дори и да нямаш хубави оценки, ако си мил с хората те ще те ценят.

Достойно да се замислиш…

*снимка – Google

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s