Изумруденият атлас

Българската корица на книгата
Българската корица на книгата

„Изумруденият атлас“ е книга от Джон Стивънс, създадена за почитателите на фентъзи жанра в литературата и невъобразимите тръпки. Според някои критици това е поредната подобна на „Хари Потър“ история, според други – не.

В книгата се разказва за три деца, Кейт (14), Майкъл (12) и Ема (10), които биват изоставени от родителите си поради мистериозна причина. Преди да се разделят може би завинаги, майка им заръчва на Кейт да се грижи и да пази по-малките си брат и сестра. В продължение на цели 10 години трите деца са принудени да обикалят всякави сиропиталища, кои от кои по-запуснати, докато накрая попадат в чудния приют на д-р Пим. Чуден поради причината, че Кейт, Майкъл и Ема са единствените деца в него. Един ден, тримата намират малка подземна стаичка, пълна с всякакви чудни предмети, един от които е и Изумруденият атлас – една от книгите на началото…

Английската корица на книгата
Английската корица на книгата

Според мен тази книга е страхотна! Има и приятели, и неприятели, действието се развива ту в миналото, ту в настоящето и авторът се е старал винаги да държи читателите в напрежение, за да искат да четат още и още. Тъкмо има щастлива развръзка, докато една от лошите персони не се появи отново и всичко се обърква. В това литературно произведение има всякакви същества – магьосници, вещици, чудовища, джуджета и още много други. Историята завършва добре, но пак не съвсем – Кейт се среща с един от лошите герои, когото тя побеждава, но той същевременно й казва нещо, което я притеснява.

Нямам търпение другите две части от поредицата да са готови – ще се ослушвам за клюки в света на книгите…

Advertisements

4 thoughts on “Изумруденият атлас

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s